top of page
  • Redaksjonen

Eivør med album og turné i høst


Færøyske Eivør med ny singel Patience fra hennes kommende album SEGL 

Foto: Sigga Ella

Mens hele verden har gått gjennom en mørk tid i det siste, føltes det riktig å dele denne låten som det første sporet fra mitt kommende album, selv om det aldri var helt planen. Patience handler om å navigere gjennom den mørke delen av livet, uten å vite hva som venter på den andre siden. Når jeg skrev Patience var jeg dypt inspirert av en god venn av meg som gikk gjennom en vanskelig tid. Å se henne gå gjennom mørket på en måte som var både modig og grasiøs, inspirerte meg virkelig til å skrive denne låten. Noen ganger er tålmodighet det eneste vi kan støtte oss på.


Eivørs musikk er født av kontraster. Divergens mellom fysiske elementer, topper og tanker gjennom en personlig reise, og ulike musikalske sjangre samles sammen for å skape en unik stil.

Det handler om å navigere mellom de myke og skarpe kantene i livet. Du må heise seil, men du kan ikke styre vinden.

Skapelsen av et mørkt, altoppslukende og filmatisk lydbilde som bringer intense nordiske landskaper til liv, gjør at hun utvilsomt er et produkt av sine omgivelser. Hennes oppvekst på avsidesliggende og folkefattige Færøyene, gjør at kollisjonen mellom det ville og det fredelige går som en antagonistisk tråd gjennom hennes viscerale komposisjoner. Det både naturalistiske og utenomjordiske som er en grunnstein i det færøyske folk, har blitt ornamentert gjennom hennes utforsking av den elektroniske musikkens ubegrensede omfang.


Det siste resultatet av denne prossessen er det nye platen SEGL, ute 18.september. Sammen med plateslipp, drar hun også ut på en maratonturné i Europa til høsten.


Hun forklarer at tittelens relevans igjen henviser til kontrastene som kjennetegner kunsten hennes.


Det handler om å navigere mellom de myke og skarpe kantene i livet. Du må heise seil, men du kan ikke styre vinden.


Eivørs soniske verden ligger på grensen mellom eksperimentell elektropop, tradisjonell og improvisert folkroot og en mer obskur insprasjon hentet fra inuittenes strupesang. Musikken hennes har både myke og aggressive elementer, og med hennes bakgrunn fra klassisk sang, sammen med hennes forkjærlighet for metal og rock, er Eivør kjent for å hente inspirasjon fra flere ulike sjangere og for å utforske de ekstreme kontrastene i musikken.


Hennes hypnotiske livekonserter spenner seg fra solovokal akkompagnert av en håndtromme eller piano, til symfoniske synth-teksturer, elektriske gitarer og elektroniske beats. Det konstante er hennes transendentale stemme, kronglete og svevende for å fylle inn detaljene i det soniske landskapet som skapes ved instrumentering.


Å spille konserter er favoritttingen min. For meg når sangene nye dimensjoner når jeg spiller dem for et publikum, forteller Eivør.


Det levende, og noen ganger abstrakte bildet hun maler med musikken, og den kraftfulle stemmen, har også gitt henne I oppdrag å lage musikk for høyprofilerte TV-serier, som for eksempel BBC/Netflix-flaggskipet The Last Kingdom, hvor hun var med å skrive filmmusikken, og også en reklame for HBOs Game Of Thrones.


Dette har styrket hennes navn og bidratt til en sterkt økende internasjonal status, og sementert hennes status som en av Nordens aller viktigste artister. Det har også gitt henne en stadig større fanbase, som hun selv forteller;


Jeg elsker å se ut i publikum og se på hipstere og bestemødre og gothkids og metalhoder, uten noen vegger mellom seg eller meg.


Eivør har spilt på ikoniske Jools Holland show, og møtt hyllest fra presse fra både MOJO,The Sunday Times og The Line of Best Fit. De har sammenlignet henne med både Kate Bush og Bat For Lashes, noe som bekrefter hvilken liga hun nå spiller i.


SEGL av Eivør slippes 18.september foran europaturnéen som går gjennom september, oktober og november.bottom of page