top of page
  • Redaksjonen

Dobbeltsingel fra Firewoodisland.

Oppdatert: 13. mar. 2020


Holder momentum oppe frem mot nært forestående album.

Foto: Firewoodisland

I løpet av 2019 ga norsk-britiske Firewoodisland ut en rekke kritikerroste singler, hentet fra deres selvtitulerte andreplate.


Den er ment å være til oppmuntring og inspirasjon til å fortsette å kjempe, og minne om at folk rundt elsker deg og vil holde deg oppe når du sliter med å stå i det.

For å nevne noen høydepunkter har duoen mottatt mye ros fra magasiner som Clash Mag, PopMatters and Artwood Mag, og musikken deres har man kunnet høre i TV-serier som Netflix`s Shadowhunter, Global TV`s Nurses, radiostasjoner som BBC 2 og BBC Wales, og på utallige spillelister på Spotify, som for eksempel Most Beautiful Songs In The World, Lost In The Woods og New Music Friday Norway, noe som har bidratt til at de har rundet 5 millioner streams der.


Det momentumet kommer til å fortsette i ventetiden mot albumet, som slippes i mars. De har allerede blitt booket til seks Sofar Sounds-gigs og fem festivaler i UK. I januar slapp de singelen Sprinter, samme dag som de også spilte på 100 Dagar. Med Sprinter, sprakk duoen 2020-boblen med et friskt og oppløftende spor.


Nå slipper de dobbeltsingelen Ataraxic/Drop Everything.


Ataraxic vokser sakte men sikkert med sin tålmodige instrumentering som bygger en solid grunnmur for duoens tankefulle vokal, som bærer følelsesladde tekster.


-Ataraxic er en sårbar ode til en venn av oss som lider av PTSD. Den er ment å være til oppmuntring og inspirasjon til å fortsette å kjempe, og minne om at folk rundt elsker deg og vil holde deg oppe når du sliter med å stå i det. Livet er verdt å kjempe for.


Drop Everything har litt av den samme betydningen som Ataraxic. Den er skrevet for å minne en venn på at man har venner rundt seg, men at man likevel ofte lukker seg inne og sliter med ting alene, istedenfor å åpne seg.
bottom of page