top of page
  • Redaksjonen

Debut fra festivalaktuelle Ellison


En spennende, ny duo fra Oslo som skriver 70-talls softrock og pop blandet med folk

Foto: Birgitte Hellwig

Møt Ellison, en helt ny duo fra Oslo som, til tross for at de aldri har gitt ut en eneste låt, allerede har blitt booket til å spille både på Norden Festival 2023, The Folklore Rooms i Brighton, og flere ulike scener i London og Oslo på sensommeren og i høst.Hvordan kan man være både spent og sliten, fryktløs og engstelig på samme tid?

Cars, Thieves and Carousels var en av de første låtene Ellison skrev sammen, og lydbildet vever sammen folk, indie og pop-tendenser. Mens duoen skrev låten, ønsket de å gjøre et dypdykk ned i bråket og strevet, men også håpet i dagligdagse mønstre: Hvordan en dag fylt av hendelser og uprosesserte inntrykk kan smelte sammen og skape en virvelvind av motsetninger, vemodig lengsel og ensomhet. Hvordan man kan være både spent og sliten, fryktløs og engstelig på samme tid. Det er et kjærlighetsbrev til det håpefulle i møtet med en urettferdig verden, til det nostalgiske og til det som er vakkert.

Eksistensialisme, rebelsk kreativitet og vennskap utgjør kjernen og springbrettet til den Oslo-baserte duoen Ellison. Med tekster som er både skarpsindige og sårbare, blander de folk med søttitallets softrock og pop, og skaper et forlokkende lydbilde.


Duoen bak Ellison var venner i en årrekke før de bestemte seg for å skrive musikk sammen. Det hele startet med en melding som sa «Under følger fordelene og ulempene ved å være i et band». Prosjektet føltes ganske umiddelbart som en mulighet til å utfolde seg kreativt uten begrensninger og uten tanke på forventinger, både de man har til seg selv og de som kommer fra utsiden.


Med en forkjærlighet for historiefortellere som Patti Smith og Joni Mitchell, og med musikalsk inspirasjon fra band som Fleetwood Mac, Blondie og HAIM, har Ellison som mål å alltid utforske eget lydbilde samtidig som de forteller historier om tapt kjærlighet, skjørheten ved det å være i live og om måten verden rundt dem ser ut. De skriver med selvtillit og 100% ærlighet, samtidig som humor er en følgesvenn som alltid skimtes, enten mellom linjene i tekstene deres eller på scenen.


Med sine første utgivelser og en rekke konserter nå i 2023, er Ellison godt posisjonert til å ta sin plass på indie-folk-scenen med sin gitardrevne sound som er sydd sammen av intime vokalharmonier og tekster som både er kløktige og sårbare.


bottom of page