top of page
  • Redaksjonen

Debut-EPen til Yndling er ute


Et herlig fristed for eskapisme og resonans

Foto: Selma Haaland

Etter et knippe singler, hvor både Out Of My Way og Childish Fear har fått bra med spilletid både på NRK P3 og ellers på norsk radio, er oslobaserte Yndling nå ute med sin selvtitulerte debut-EP. Hun har blitt tatt med på P3s “Best akkurat nå”-liste, hvor Anna Nor Sørensen kalte henne en av hennes drømmepop-yndlinger.


Samtidig har hun har allerede rukket å motta mye kjærlighet i det store utland, blant annet hos Rolling Stone, The Line of Best Fit, Atwood Magazine og Earmilk.


Jeg synes at det er så mye kraft i å la en følelse eller erfaring bli altoppslukende, bare for en liten stund, og jeg trenger virkelig det for å kunne skrive god musikk.

Yndling er drømmepopprosjektet til bergenske Silje Espevik. Denne musikalske bestrebelsen er et resultat av å ville ta total kreativ kontroll over sin egen musikk. Gjennom delikate lydbilder og oscillerende synther, inviterer Yndling lytteren inn i sin verden, og gir deg et fristed for eskapisme og resonans gjennom sin lyrikk.

Yndling henter inspirasjon fra band som Beach House, Tops, Crumb, Hatchie og Mazzy Star. Når det kommer til låtskrivingen, lar hun ofte egne følelser og erfaringer oppsluke henne en stund, for å virkelig kunne dykke ned i emosjonelle realiteter. Hun forklarer;


-Jeg synes at det er så mye kraft i å la en følelse eller erfaring bli altoppslukende, bare for en liten stund, og jeg trenger virkelig det for å kunne skrive god musikk.


Samtidig som hun alltid prøver å være så ærlig og sårbar som mulig, forstår Yndling at når man skriver, er det viktig å legge bort frykten for å være FOR ærlig, og kanskje fortelle en sannhet som ikke er gjenkjennelig for noen andre, som kanskje føles FOR nær. Yndling tilbyr et kaleidoskop av fantasi og følelser gjennom musikken sin, og sørger for at tekstene har en positiv påvirkningskraft.

bottom of page