top of page
  • Redaksjonen

Bylarm-aktuelle Hedda Mae med fresh video!

Oppdatert: 13. mar. 2020


Lekent og morsomt fra en av vinterens store snakkiser.

Foto: Øystein Grutle Haara

Til nå har Hedda Mae holdt seg hjemme i Bergen, men det blir snart en umulighet for det som vil bli regnbyens nye popkomet. I samarbeid med produsent Benjamin Giørtz, slår 21-åringen Hedda Mae sammen fargerik popenergi med teft og groove, i det som er en unorsk og leken sjangerblanding.

Jeg er veldig spent på hvordan musikken blir mottatt, da jeg selv mener vi har laget noe som stikker seg ut i dag.

Maktdemonstrerende konserter og interesse fra stadig større del av musikkbransjen – alt tyder på at Hedda Mae kommer til å vokse seg stor gjennom et kanon-2020. På by:larm spiller hun på Vulkan Arena og Rockefeller.  Kan du fortrelle oss litt om låten?

-Hovedkonseptet i "Pride Goes Before A Fall» er at det en gjør mot andre til syvende og sist vil falle tilbake på en selv. Det blir en annen måte å si «Karma´s a bitch» på. Låten er som de fleste andre jeg har skrevet inspirert av hendelser i livet mitt. Frustrasjonen over åbli herset når man egentlig bare vil være i fred er noe som gjenspeiler seg i teksten. Denne låten skrev jeg sammen med Benjamin Giørtz. Vi var egentlig midt i en annen låt, da vi lette etter trommesampler. Vi kom over en fløytelyd som begge kicket på, og i løpet av veldig kort tid hadde vi laget en ny låt. Det var som om låten skrev seg selv. Hvordan jobber du når skal lage ny musikk?

-Jeg jobber for det meste med Benjamin i studio. Vi pleier alltid å jamme frem låtene før vi produserer de. Jeg har nesten alltid sett for meg hva jeg vil skrive om på forhånd. Jeg foretrekker å skrive om egne erfaringer og hendelser, og det er viktig for meg at jeg mener noe med det jeg skriver. Da blir det liksom ekte. Det jeg liker best med å jobbe med benjamin er at alt er lov - man er veldig åpen for uventede vendinger i låtene, noe jeg selv mener holder de interessante. Du er vel spent på å komme skikkelig i gang?

-Jeg kan nesten ikke vente til 2020! Nå har vi jobbet så mye bak kulissene uten at folk har peiling på hva dette prosjektet er. Så jeg gleder meg helt vilt til å vise frem alt vi har laget! Jeg er veldig spent på hvordan musikken blir mottatt, da jeg selv mener vi har laget noe som stikker seg ut i dag. Det blir selvfølgelig skummelt. Men gøy!bottom of page