top of page
  • Redaksjonen

Blood Command med ny smuglytt


The End Is Her er det andre låten vi får høre med den nye vokalisten.

Foto: Full Time Hobby

Blood Command slipper sin nye single The End is Her, den andre smuglytten på bandets nye vokalist Nikki Brumen.


Bandets mesterhjerne Yngve Andersen forteller:


-The End is Her er for taperne, de som føler seg utenfor og for de som aldri passer helt inn. Det er en låt om å føle at du er så usynlig at uansett hvor høyt du skriker, er det ingen som vil høre deg. Til alle som gløder, men uten at noen ser så mye som en liten gnist. Jeg skrev teksten i en mørk periode. Du vet aldri hva som foregår i hodet til folk, hva de er kapable til å gjøre, eller hvilken motgang de har møtt for ende opp slik, så jeg vil at denne låten skal minne folk på å aldri undervurdere dem som står utenfor. At vi har den egenskapen at vi kan bruke andres tvil til å tenne en indre flamme og sette fyr på verden. Det føltes riktig å slippe dette som neste single, siden det var den første låten jeg viste Nikki da jeg først spurte henne om å bli med i bandet. Jeg visste at hun kunne skrike men jeg hadde aldri hørt henne faktisk synge, så jeg ga henne denne låten til å spille inn og sende tilbake til meg bare for å være sikker på at hun var den rette. Jeg spilte faktisk konsert da hun sendte demoen tilbake og la oss bare si det slik; Jeg festet veldig hardt den kvelden. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi har vist frem den tyngre siden av den nye epoken av Blood Command med A Villain’s Monologue. Nå er det på tide å riste løs med The End is Her - arketypisk Death Pop. Dette er hymnen til alle som trodde at ting ikke blir bedre, men som har funnet trøst i at de ikke er de eneste som sliter.


Jeg spilte faktisk konsert da hun sendte demoen tilbake og la oss bare si det slik; Jeg festet veldig hardt den kvelden. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse.


Det selvutnevnte deathpop-bandet er noe helt for seg selv. Hardcore møter metal møter pop møter punk. Blood Command har blitt kalt «en av verdens best bevarte hemmeligheter» av Rock Sound, hatt et av Årets album hos Kerrang! og blitt applaudert av Metal Hammer, og egentlig av de fleste som har kommet over dem. Blant annet var Cult Drugs Årets album i BT 2017. Låten Afraid Of Water ble til og med tatt med i boken 666 Songs to Make You Bang Your Head Until You Die, en bok som tok for seg de beste rocke-og metallåtene på planeten fra 1960 til 2020.


Blood Command har tidligere turnert med Biffy Clyro, Kvelertak, Rolo Tomassi og Skindred, i kjølvannet av deres kritikerroste EPen Return of the Arsonist, den konseptuelle etterfølgeren til Hand Us The AlphamaleEP fra 2011. Bandet har også delt scener med band som Refused, Tragedy, ComebackKid og Gallows, og har spilt store internasjonale festivaler som Download Festival, The GreatEscape og flere ganger på Roskilde. Her hjemme har de gjort Øya flere ganger, i tillegg til spots på både Slottsfjell, Malakoff, Bergenfest, Træna og Hove. Nå, signert på det legendariske UK-labelet Hassle Records og med australske NikkiBrumen som ny frontfigur.


bottom of page