top of page
  • Redaksjonen

Blood Command med ny plate!


Samtidig slipper de låten Nuns, Guns & Cowboys

Foto: Øystein Haara

Torsdag 13.januar slapp Blood Command sin første låt for året. Låten er hentet fra deres

kommende album Praise Armageddonism, som slippes i juli.


Blood Command starter dermed året med et smell, og slipper de sin første single siden bandets nye vokalist Nikki Brumen ENDELIG landet på norsk jord.


Til og med den første bandøvingen gikk mye bedre enn noen av oss kunne ha forestilt oss, og alle i Blood Command er enige i at vi aldri kunne funnet en bedre match.

Nuns, Guns and Cowboys er en låt om å føle seg sterk nok til å tro på det du vil. Det er et fuck you til alle som latterliggjør andre for at de tror på noe som kan hjelpe dem til å komme seg ut av sengen om morgenen. Folk bør passe sine egne saker og ingen bør dømme noen for noe de tror på.

Siden albumet egentlig ble skrevet og spilt inn med vår forrige vokalist, som nå er nesten tre år siden, føles det som verdens største lettelse å endelig få slippe det. Å spille inn på nytt med Nikki pustet nytt liv inn i albumet, og nå gleder vi oss helt sykt til å endelig få det ut i verden, for det har vært en veldig lang reise å komme til dette punktet, forteller bandets låtskriver og primus motor Yngve Andersen, før han fortsetter;

Å endelig ha Nikki i Norge (etter å ha ventet i mer enn halvannet år etter at hun ble med

i bandet) har vært en drøm for oss alle. Fra det øyeblikket hun satte sin fot på bergensk grunn, visste vi begge at vi hadde tatt riktig beslutning. Vi klikket fra første stund, og det føles helt ærlig som at vi har vært bestevenner i mange år nå. Til og med den første bandøvingen gikk mye bedre enn noen av oss kunne ha forestilt oss, og alle i Blood Command er enige i at vi aldri kunne funnet en bedre match om vi hadde prøvd.

Det selvutnevnte deathpop-bandet er noe helt for seg selv. Hardcore møter metal møter pop møter punk. Blood Command har blitt kalt «en av verdens best bevarte hemmeligheter» av Rock Sound, hatt et av Årets album hos Kerrang! og blitt applaudert av Metal Hammer, og egentlig av de fleste som har kommet over dem. Blant annet var Cult Drugs Årets album i BT 2017. Låten Afraid Of Water ble til og med tatt med i boken 666 Songs to Make You Bang Your Head Until You Die, en bok som tok for seg de beste rocke-og metallåtene på planeten fra 1960 til 2020. Blood Command har tidligere turnert med Biffy Clyro, Kvelertak, Rolo Tomassi og Skindred, i kjølvannet av deres kritikerroste EPen Return of the Arsonist, den konseptuelle etterfølgeren til Hand Us The Alphamale EP fra 2011. Bandet har også delt scener med band som Refused, Tragedy, Comeback Kid og Gallows, og har spilt store internasjonale festivaler som Download Festival, The Great Escape og flere ganger på Roskilde. Her hjemme har de gjort Øya flere ganger, i tillegg til spots på både Slottsfjell, Malakoff, Bergenfest, Træna og Hove. Nå, signert på det legendariske UK-labelet Hassle Records og med australske Nikki Brumen som ny frontfigur.

bottom of page