top of page
  • Redaksjonen

Betagende debutalbum fra Walt Disco


Debutplaten er gjennomsyret av metamorfoser, et slags sceneshow i to akter.

Foto: Neelam Khan Vela

Glasgows Walt Disco slapp sitt debutalbum Unlearning fredag før helgen på Lucky Number.


Den betagende debutplaten er gjennomsyret av metamorfoser, et slags sceneshow i to akter. Den dekker både flings og romanser, identitet, kropper og endringer, dyp kjærlighet til familien og, selvfølgelig, Hollywood-glamour. Albumet spiller ut som en musikal, med en emosjonell tråd og til og med et instrumentalt pausenummer med den passende tittelen The Costume Change.


–Det er aldri for sent å bli hva du kanskje alltid har vært, og det er mer enn nok muligheter å utforske dette på Unlearning.

Fra før har du kunnet høre fire låter. Den siste kom tidligere i år og heter How Cool Are You. Singelen fulgte i fotsporene til de tordnende og særdeles emotive singlene Macilent, Weightless og Selfish Lover sluppet i 2021.


Mens temaene på albumet er universelt relaterbare, er Walt Discos virkelige gave deres unike erfaring med oppdagelse og hjertesorg mellom skeive mennesker, noe frontfigur James går i dybden på i låter som Weightless, Be An Actor og Hold Yourself As High As Her.


I Walt Discos øyne, er det aldri for sent å bli hva du kanskje alltid har vært, og det er mer enn nok muligheter å utforske dette på Unlearning.

Etter en mengde med hypede konserter i UK før jul, har bandet nå også annonsert sin største UK-og Europaturné noensinne denne våren, blant annet London’s Scala, Paradiso i Amsterdam og avslutningen på selveste Point Ephemere i Paris.


Debutalbumet Unlearning følger opp Young Hard & Handsome EP (2020) som for alvor viste at Walt Disco er et band som trosser konvensjonene for å skape en ungdommelig, samtidig og skeiv verden i sitt eget bilde. De kommende livedatoene kommer etter opprørske konserter i 2021 på blant annet TRNSMT Festival og Dot To Dot, i tillegg til at de både har turnert på egenhånd og med selveste Duran Duran i høst. De har virkelig fått vist at de er blant de mest spennende nye bandene i UK akkurat nå.


bottom of page