top of page
  • Redaksjonen

Beach Bunny annonserer sin høyt etterlengtede oppfølgerplate


Feirer ved å slippe første låt fra platen

Foto: Alec Basse

I dag annonserer Beach Bunny sitt høyt etterlengtede oppfølgeralbum Emotional Creature, ute 22.juli på Mom+Pop Music. Gjennom albumets tolv nye låter, stiger den Chicago-baserte kvartetten til nye høyder av magnetisk energi og dykker til nye dybder av ubevoktet sårbarhet som i enda større grad sementerer Lili Trifilios velfortjente rykte som en ledende stemme for sin generasjon.


Vi streber etter å bli sterkere, stoler på at vi blir smartere og bruker mesteparten av våre liv på å strekke oss etter trøst og lykke.

For å feire annonseringen, slipper Beach Bunny også sin flytende nye låt Fire Escape. Sangen følger i fotsporene til lykkepillen Oxygen fra 2021, som mottok velfortjent hyllest fra storheter som Billboard, Nylon, Stereogum, Uproxx osv, og er også å høre på den kommende platen.

Om utgivelsen har Trifilio følgende å si,


Vi er alltid i endring, vekst og tilpasning, noe som er en dypt inngrodd del av menneskelig natur. Vi streber etter å bli sterkere, stoler på at vi blir smartere og bruker mesteparten av våre liv på å strekke oss etter trøst og lykke. Noen ganger står livet stille og av og til er livet vanskelig, men den fantastiske delen ved å være menneske er at vi utvikler oss og gjør de dystre øyeblikkene vakre. Vi finner nye måter å overleve på. Mennesker er emosjonelle vesener og jeg ville fange akkurat det på denne platen, for å vise hvor komplekst, noen ganger tragisk, men for det meste hvor fantastisk det kan være å være menneske.


Emotional Creatureble skrevet like før og under pandemien, og ble produsert avpoppunk go-to-guyen Sean O’Keefe (Fall Out Boy, Motion City Soundtrack) i Chicago’s Shirk Studios. Da Trifilio plutselig var tilbake i foreldrene sitt hjem våren 2020, like etter en UTSOLGT turné i forbindelse med bandets kritikerroste og kommersielt suksessrike debut Honeymoon, taklet hun sin nye virkelighet ved å søke tilflukt i sci-fi-historier og sin alltid aktive fantasi. Hun så for seg nye steder å reise til i tankene, mens hun drømte frem store, bombastiske Y2K-aktige poplydbilder som ble brukt til å konstruere albumet og dets galaktiske billedbruk.


Beach Bunny har samlet over en milliard streams gjennom sin diskografi og har solgt over 60.000 billetter siden begynnelsen av lockdown, for ikke å nevne de tre strake singlene som har svevd høyt på de amerikanske alternativlistene, to av dem solgte til gull. Honeymoon havnet på Best of the year-listene til både NY Times og Rolling Stone, og bandet spilte live både på Jimmy Kimmel Live! og The Tonight Show With Jimmy Fallon. I fjor samarbeidet de også med with Tegan and Sara på en ny versjon av Cloud 9 og med MARINAI Love You But I Love Me More.


Neste måned drar badet ut på en omfattende turné i Nord-Amerika. Bandet debuterer også både på Coachella og Primavera, i tillegg til at de gjør en rekke flere festivaler.


bottom of page