top of page
  • Redaksjonen

beabadoobee trenger kroppskontakt for å sovne


Den Øya-aktuelle artisten går personlig på sin siste single.

Foto: Erika Kamano

Det kritikerroste og prisvinnende Gen Z-ikonet beabadoobee har sluppet sin nye single 10:36, hentet fra hennes kommende andreplate Beatopia (uttales Bay-A-Toe-Pee-Ah), som slippes 15.juli påDirty Hit.


10:36 pakker ut Beas personlige forhold til folk i livet sitt, og viser hvordan hun er avhengig av menneskelig kontakt for å sove: “You’re just a warm body to hold / at night when I'm feeling all alone”, synger hun.


Den handler basically om at jeg har en rar avhengighet av menneskelig kontakt for å sovne.

10:36 ble skrevet etter Fake It Flowers og like før Our Extended Play, og jeg hadde egentlig sett for meg at den skulle være med på den EPen, men jeg ble sittende med kun et riff i en evighet og fikk ikke laget en skikkelig demo av den før lockdown. Jeg kalte den 10:36 fordi det var akkurat da jeg var ferdig med å skrive den. Den handler basically om at jeg har en rar avhengighet av menneskelig kontakt for å sovne.


Sammen med singlene Talk, See You Soon ogLovesong, er 10:36 nok en deilig smakebit fra Beabadoobees spennende varierte og eksperimentelle andrealbum Beatopia, som kan forhåndsbestilles nå.

Beatopia er en fantastisk men også dypt personlig verden som ble formet i fantasien til en syv år gammel beabadoobee og som har vært med henne helt siden den gang. Beatopia er også hjemstedet til Beas mest imponerende arbeid til nå. Den markerer en enorm progresjon. I løpet av fjorten låter, er hun innom både fuzzy rock, klassisk singer-songwriting, psykedelia, Midwest-emo og ren pop. Alt dette mens hun unektelig forblir seg selv hele veien.


Beabadoobee er nå på en omfattende verdensturné hvor hun blant annet gjør Glastonbury, Governor’s Ball, Summer Sonic, Mad Cool, Rock En Seine, TRNSM og flere festivaler og headlinergigs. Her hjemme kan du se henne på Øya 11.august. Hun er akkurat ferdig med en US-turné sammen med Halsey, og henger seg også snart på turnéen til Bleachers også.


Født på Filippinene og oppvokst i London, begynte Bea Kristi å spille inn musikk som beabadoobee i 2017. Allerede i en alder av 21, har beabadoobee rukket å gi ut debutplate og fem sonisk forskjellige EPer, i tillegg til å ha mottatt BRIT Award- og BBC Sound Of-nominasjoner. Hun har samlet over 4,6 millarder streams globalt og har over 3 millioner følgere på sosiale medier, med en enorm og dedikert Gen Z-fanbase.


beabadoobees høyt etterlengtede debutplate Fake It Flowers ble sluppet i 2020 til fantastiske tilbakemeldinger fra kritikerne (“a thrilling debut from Gen-Z’s newest guitar hero”, NME 5*, “the charismatic star of the indie revival”, The Times, “at once raw and confessional, yet at the same time anthemic in scale”, Dazed), og hun debuterte på topp 10 på salgslistene i UK. beabadoobee har turnert verden rundt sammen med artister som The 1975 og Clairo, og skal på en omfattende runde med konserter over hele verden i 2022.


bottom of page