top of page
  • Redaksjonen

Bat For Lashes regisserer videoen til Kids In The Dark.Den vakre singelen har fått sin egen visuelle historie.

Foto: AWAL

I dag deler Bat For Lashes aka Natasha Khan videoen til Kids In The Dark, den første singelen fra det nye albumet Lost Girls. Regissert av Khan selv og spilt inn mot de velkjente åsene i LA, med det uhyggelige lyset fra solnedgangen, som kaster en mystisk skygge over omgivelsene, er videoen en visuell bit av puslespillet om hvordan karakteren hennes Nikki Pink ble en Lost Girl.


–Hold øynene åpne og ørene spisset, for mye mer vil bli avduket de kommende ukene…

De siste ukene har små spor blitt lagt ut i både videoer og bilder, og den mystiske Lost Girls-telefonlinjen ble oversvømt med merkelige og spennende #batphones-meldinger om hvor Nikki befant seg, og alt kulminerte altså i denne fantastiske videoen.


Med sine ti spor, viser Lost Girls en Khan som drømmer frem hennes egne fullt dannede parallelle univers som en gammel film med gjenger av plyndrende kvinnelige bikere som streifer rundt i gatene, tenåringer som kliner på panseret på en bil og en kraftfull kvinnelig energi som kaster forbannelser og slipper noen spor som vi kan følge for å komme oss ut av det. Kvinnene på Lost Girls er parallelle til en av Khans tidligere kvinnelige protagonister; den tøffe, mørke Pearl fra hennes hyllede album Two Suns i 2009. I kvinnene på Lost Girls, og karakteren Nikki Pink, utleverer Khan elementer av seg selv. I låtene gjør hun det samme.


Lost Girls er et album fylt av romantikk, en hyllest til Los Angeles, til å ha vært barn på åttitallet, til filmer som beveget henne og endret livet hennes. Hun har mikset lydene hun elsker mest - tunge basslinjer, synth arpeggios, iranske popbeats, gripende refrenger – og leverer sin beste låtskriving så langt i karrieren. Den delikate, upbeat førstesingelen Kids in the Dark setter premissene med sin overdådige dis av åttitallssynther og stammende discobeats, men ingenting i denne kaotiske verdenen er helt som det ser ut som.


Hold øynene åpne og ørene spisset, for mye mer vil bli avduket de kommende ukene…


-Are you afraid of Lost Girls?
bottom of page