top of page
  • Redaksjonen

Anna Leone med nytt album


Svensken slapp endelig sin etterlengtede debutplate i dag

Foto: AllPoints/Half Awake

I dag slipper Anna Leone sitt lenge etterlengtede album på AllPoints/Half Awake. Platen heter I’ve Felt All These Things og ble co-produsert i LA av Paul Butler (Michael Kiwanuka, Hurray For The Riff Raff). Singlene, Remember, Still I Wait, Once og Wondering har alle mottatt massiv støtte fra både BBC Radio 1 og BBC 6 Music i Storbritannia.


Jeg elsker å leve meg inn i andre univers, de gir meg en slagt følelse av å høre til.

Anne Leone, som vant 2020 Music Moves Talent Awards (sammen med girl in red og Flohio), dukket først opp i 2018 med sin applauderte debut-EP Wandered Away, som fort fikk fans hos 6Music, inkludert Lauren Laverne & Guy Garvey, ved siden av å bli lagt på Ones To Watch-lister hos Spotify og YouTube, og ha samlet over 18 millioner streams. Til tross for hyllesten, visste hun at hun ikke hadde utforsket alt hun ville i tekstene sine.


-Det foregikk en hel del i livet mitt, og jeg hadde disse følelsene av intens sorg. Jeg ønsket å være så ærlig jeg kunne med dem, sier hun.

Med et ønske om å navigere gjennom sine langvarige angstproblemer, og å finne ut av egen seksualitet gjennom musikken sin, stakk Leone til California for å lage platen med Paul Butler, som har hatt en oppmuntrende tilstedeværelse gjennom hele prossessen. Tristheten og mykheten i låtene løftes opp av analoge synther, samples og romslige gitarer, hvor referansene blant annet peker mot Brian Enos ambiente pianolinjer og Kate Bush sine eteriske lydbilder. Synthene hjalp henne med å dra andre soniske steder, og inkluderte blant annet en OP-1 og en ARP 2600 fra 70-tallet, som gjorde Star Wars-nerdenLeone ekstatisk da hun fikk lære at den ble brukt til å lage stemmen til of R2-D2 (“det var fantastisk!”).


Anna Leone vokste opp i Stockholm med fire søstre og var en introvert jente som var besatt av tv-spill og sci-fi, noe som bidro til at hun tidlig utviklet et rikt indre liv. Da hun vokste opp med hodet sitt langt inne i DC og Marvel-tegneserier. Det er en virkelighetsflukt hun fremdeles søker trøst i nå;


-Jeg elsker å leve meg inn i andre univers, de gir meg en slagt følelse av å høre til.


Leone kjøpte seg også en gitar, uten noen andre intensjoner enn å bruke den på privaten, når hun perfeksjonerte sangskatter fra artister som BonIver, Lana Del Rey og Laura Marling.


I’ve Felt All These Things utforsker hvordan vi stenger oss selv ute fra verden, men det er også et album om hvordan vi prøver å komme oss gjennom det og hvordan vi klarer det til slutt. Leone, som har slitt med en svært hemmende sceneskrekk, og som fremdeles kjemper mot det i dag, har funnet et raskt voksende internasjonalt publikum som fortsetter å utvide seg, langt utenfor de fire veggene på jenterommet.bottom of page