top of page
  • Redaksjonen

Alfie med mini-album og musikkvideo


“The best half hour of music we’ve had all year” 5 stars - DORK.

Foto: Blackksocks

Det 18-årige stjerneskuddet Alfie Templeman har ved midnatt sluppet mini-albumet Forever Isn’t Long Enough på Chess Club Records. Platen har allerede mottatt strålende kritikker fra storheter som CLASH (4*), The Daily Star (*), DIY (*), Dork (5*), Gigwise (*), The Line Of Best Fit (*), NME (*) med flere.


Templeman er fremdeles listet på BBC Radio 1 med singelen Everybody’s Gonna Love Somebody etter at den også ble hans fjerde strake Hottest Record in the World. I sammenheng med dagens plateslipp, deler han også musikkvideoen til låten Wait, I Lied, regissert av Thomas Davis.


Jeg ville lage et raffinert og fokusert popalbum, noe mer widescreen enn en EP, men mer konsis enn en full-lengder – med en feel et sted mellom Fleetwood Macs Rumours og Tame Impalas Currents.

Om den nye videoen sier Alfie:


-Vi filmet Wait I Lied på et par timer. Det jeg elsker mest med den er at hele videoen bare er idéer jeg og Thomas fant på der og da, den er fullstendig spontan. Vi planla ingenting og bare hoppet i det. Jeg håper at folk setter pris på mine fantastiske dansemoves. Jeg tror det blir min neste karriere dersom musikken ikke funker!!

Alfie Templeman setter også ut på sin Spring 2022 headline tour – som inkluderer hans største jobb så langt på London’s O2 Shepherds Bush Empire 16.mars – i tillegg til at han er support for Declan McKenna i UK og US headline turné, i tillegg til konserter med Chloe Moriondo senere i år.


Platen, som blant annet inneholder gladlåten Forever Isn’t Long Enough og tidligere nevnte Everybody’s Gonna Love Somebody, er Templeman siste og mest helhetlige arbeid før han starter innspillingen av sin debutskive.


Alfie legger til om mini-albumet:


-Jeg ville lage et raffinert og fokusert popalbum, noe mer widescreen enn en EP, men mer konsis enn en full-lengder – med en feel et sted mellom Fleetwood Macs Rumours og Tame Impalas Currents. Når jeg laget Forever Isn’t Long Enough forsto jeg at jeg måtte roe ned litt og jobbe mer forsiktig med tingene. Sangene tok alt fra en dag til fire måneder til to år å gjøre ferdig, men jeg forsikret meg om at hver låt var helt perfekt og jeg har aldri vært mer stolt enn jeg var da jeg hørte hvor bra det har blitt.


Den forrige Epen Happiness In Liquid Form fulgte i sporene til Templemans trio av EPer som ble møtt med henrykkelse. Like An Animal fra 2018, og både Sunday Morning Cereal og Don’t Go Wasting Time fra 2019, introduserte verden til en usedvanlig talentfull, ung musiker, låtskriver, produsent og artist. Tenåringen fra Bedfordshire har hatt en fremgang av meteoriske proporsjoner, og tenåringen, som har lært seg å spille 10 instrumenter helt på egenhånd, har allerede sementert sin plass som en av de aller skarpeste lyspunktene på den britiske indie-scenen.


Templemans single Everybody’s Gonna Love Somebody hadde premiere på BBC Radio 1 som Annie Mac’s Hottest Record In The World (Templemans fjerde strake Hottest Record), og har nytt massiv støtte fra folk som Greg James (som kronet låten Tune Of The Week), Jack Saunders, Nick Grimshaw, Clara Amfo, Jordan North, og Gemma Bradley, noe som kulminerte i listing på stasjonen, også dette hans fjerde strake. Låten har også blitt spilt mye både på BBC 6, BBC 2, Absolute Radio, Amazing Radio, Apple Music 1 osv osv. Templeman har også blitt inkludert i et utrolig antall 2021-tipslister, for eksempel BBC Sound Of 2021, MTV, Amazon Music, Vevo, The Sun, Sunday Mirror, The Independent, The Telegraph, The Official Charts UK, Wonderland Magazine, Huffington Post, Radio X Great X-Pectations og ENDA flere. Templeman spilte også på Top Of The Pops' New Years Special ved årsskiftet.


Med imponerende 106k Instagram-følgere siden hans første post i 2019, over 1 million månedlige Spotify lyttere, og over 60 millioner streams på alle plattformer, har Alfie Templeman kommet langt siden debutsingelen Like An Animal. På et tidspunkt i 2020, hadde Templeman tre låter på Music Moves Europe Talent Chart Top 20; hadde ansiktet sitt på coveret av Dork Magazine; ble brukt i soundtracket til FIFA 21, var H&M Artist of the Month i UK, med store plakater av seg selv i butikkene. Templeman ble også håndplukket av Apple for å fronte deres #shotoniphone kampanje, og ble valgt ut av Youtube til å være en worldwide ‘Foundry Artist’ i 2020, noe han gjorde i fotsporene til artister som Dua Lipa og Rosalia, hvor han figurerte på 90 fot store billboards på Times Square i NYC og i Central LA.

bottom of page