top of page
  • Redaksjonen

Øya-aktuelle beabadoobee med låt om sopptur


Skrev låten like etter å ha smakt noe noe sprek sopp.

Foto: Dirty Hit

Det kritikerroste og prisvinnende Gen Z-ikonet beabadoobee deler i dag sin nye single og video See You Soon, hentet fra hennes andre studioalbum Beatopia (uttales Bay-A-Toe-Pee-Ah), ute 15.juli på Dirty Hit.


See You Soon er en spesiell sang for Beabadoobee og hennes personlige favorittspor fra Beatopia, skrevet rett etter en minneverdig “sopptur”.


–Jeg skrev den i en periode der jeg var mye borte og gjorde mange feil og gjorde mye for å prøve å finne ut av ting, og jeg føler at jeg fant viktigheten av å gjøre nettopp det.

Jeg føler at ideen bak låten er at den skal få deg til å føle som om du er ruset på sopp. Eller, jeg føler at spesielt refrenget skal føles som lyden av frisk luft, som en eller annen form for realisering, forteller hun før hun fortsetter:


Jeg skrev den i en periode der jeg var mye borte og gjorde mange feil og gjorde mye for å prøve å finne ut av ting, og jeg føler at jeg fant viktigheten av å gjøre nettop det. Det var terapeutisk fordi det hjalp meg å sette mye mer pris på alt rundt meg. Å vært borte og alene med egne tanker var et slags slag i trynet. Det er på en måte bare å vite at det er greit å gjøre feil, så lenge det gjør det til en sterkere person og så lenge det gjør at alt gir mening. Og så er det er viktig å være alene av og til.


Refrenget på See You Soon hinter om utsiktene for arena-allsang, like altomfattende for lytteren som soppturen var for Bea.


Videoen er regissert av Alexandra Leese og Luke Casey som hun også samarbeidet med på Beatopias leadsingle Talk, og viser en Bea som rir gjennom det engelske bondelandet i en nostalgisk sort/hvitt-film.

Beatopia slippes på Dirty Hit 15.juli og er en fantastisk men også dypt personlig verden som ble formet i fantasien til en syv år gammel beabadoobee og som har vært med henne helt siden den gang. Platen kan forhåndsbestilles nå. Beatopia er hjemstedet til Beas mest imponerende arbeid til nå. Den markerer en enorm progresjon. I løpet av fjorten låter, er hun innom både fuzzy rock, klassisk singer-songwriting, psykedelia, Midwest-emo og ren pop. Alt dette mens hun unektelig forblir seg selv hele veien.


Beabadoobee er for tiden på turné i USA, og etter konserter på Coachella og en rekke headlinerkonserter, blir hun med Halsey som support på hennes arenakonserter i mai og juni. Før hun turnerer hjemlandet i oktober, skal hun både være med på turnéen til Bleachers, og gjøre store festivaler over hele verden, som inkluderer Coachella, Glastonbury, Governor’s Ball, Summer Sonic, Mad Cool, Rock En Seine, TRNSMT og en rekke flere. Aller mest spennende for oss, er det kanskje at hun spiller på Øya 11.august.


Født på Filippinene og oppvokst i London, begynte Bea Kristi å spille inn musikk som beabadoobee i 2017. Allerede i en alder av 21, har beabadoobee rukket å gi ut debutplate og fem sonisk forskjellige EPer, i tillegg til å ha mottatt BRIT Award- og BBC Sound Of-nominasjoner. Hun har samlet 4,6 millarder streams globalt og har over 3 millioner følgere på sosiale medier, med en enorm og dedikert Gen Z-fanbase.


beabadoobees høyt etterlengtede debutplate Fake It Flowers ble sluppet i 2020 til fantastiske tilbakemeldinger fra kritikerne (“a thrilling debut from Gen-Z’s newest guitar hero”, NME 5*, “the charismatic star of the indie revival”, The Times, “at once raw and confessional, yet at the same time anthemic in scale”, Dazed), og hun debuterte på topp 10 på salgslistene i UK. beabadoobee har turnert verden rundt sammen med artister som The 1975 og Clairo, og skal på en omfattende runde med konserter over hele verden i 2022.bottom of page