top of page
  • Redaksjonen

Øya-aktuelle beabadoobee annonserer nytt album


Platen er oppkalt etter hennes indre fantasiverden

Foto: Dirty Hit

Det kritikerroste og prisvinnende Gen Z-ikonet beabadoobeereturnerer i dag for å annonsere hennes kommende andre studioalbum Beatopia (uttales Bay-A-Toe-Pee-Ah). Platen slippes etter planen fredag 15.juli på Dirty Hit (Wolf Alice, The 1975 etc).


Navnet Beatopia er en fantastisk men også dypt personlig verden som ble formet i fantasien til en syv år gammel beabadoobee og som har vært med henne helt siden den gang.


Generelt handler det om å gjøre ting som ikke nødvendigvis er sunt eller bra for deg, men som du ikke kan la være.

Samtidig slipper hun i dag den elektrifiserende nye låten Talk, som kommer sammen med en høyenergisk video regissert av Alexandra Leese og Luke Casey og som har med 150 av Beas største fans og hennes nærmeste venner.

Bea om låten;


Jeg skrev Talk rett etter den første platen. Jeg var besatt av tirsdager fordi jeg syntes at det var den beste kvelden å gå ut på. Ikke for mye folk og kaos, men akkurat nok til at man kan ha det gøy. Generelt handler det om å gjøre ting som ikke nødvendigvis er sunt eller bra for deg, men som du ikke kan la være. Den uunngåelige følelsen du får som du ikke blir kvitt og du vet at det egentlig er en dårlig idé, men du elsker den uansett så du bare gjør det likevel.


I tillegg til dette, annonserer også Bea sin største UK headlinerturné til dags dato i oktober. Turnéen kulminerer i et enormt show på legendariske Brixton Academy i London.

Utgivelsen av Talk sparker i gang beabadoobees største og mest spennende år så langt, med bekreftede support-turnéer i USA med Halsey og Bleachers og festivaler over hele verden, som inkluderer Coachella, Glastonbury, Governor’s Ball, Summer Sonic, Mad Cool, Rock En Seine, TRNSMT og en rekke flere. Aller mest spennende for oss, er det kanskje at hun spiller på Øya 11.august.


Beatopia er hjemstedet til Beas mest imponerende arbeid til nå. Den markerer en enorm progresjon. I løpet av fjorten låter, er hun innom både fuzzy rock, klassisk singer-songwriting, psykedelia, Midwest-emo og ren pop. Alt dette mens hun unektelig forblir seg selv hele veien.


Født på Filippinene og oppvokst i London, begynte Bea Kristi å spille inn musikk som beabadoobee i 2017. Allerede i en alder av 21, har beabadoobee rukket å gi ut debutplate og fem sonisk forskjellige EPer, i tillegg til å ha mottatt BRIT Award- og BBC Sound Of-nominasjoner. Hun har samlet 4,6 millarder streams globalt og har over 3 millioner følgere på sosiale medier, med en enorm og dedikert Gen Z-fanbase.


beabadoobees høyt etterlengtede debutplate Fake It Flowers ble sluppet i 2020 til fantastiske tilbakemeldinger fra kritikerne (“a thrilling debut from Gen-Z’s newest guitar hero”, NME 5*, “the charismatic star of the indie revival”, The Times, “at once raw and confessional, yet at the same time anthemic in scale”, Dazed), og hun debuterte på topp 10 på salgslistene i UK. beabadoobee har turnert verden rundt sammen med artister som The 1975 og Clairo, og skal på en omfattende runde med konserter over hele verden i 2022.


bottom of page