top of page
  • Redaksjonen

ÆRLIG OG REFLEKTERENDE RALEIGH RITCHIE


Game of Thrones-stjernen med ny låt om sårbarheten i et svakt sinn.

Foto: Alacran Records

Raleigh Ritchie fortsetter å dele musikk fra hans høyt etterlengtede andrealbum idag, men den splitter nye singelen Party Fear. Den ærlige, følelsesladde, rå og selvreflekterende låten snakker om sårbarheten i et svakt sinn i travle omgivelser.


“I missed everything you said, I've been trapped inside my head, wishing I was in my bed.”


Raleigh, også kjent som Jacob Anderson, delte nyheten om hans kommende andreplate Andy, sammen med singelen Aristocrats, som også kom med en video som han regisserte selv. Singelen handlet om britisk historie fra en innvandrers ståsted, og om hvordan Raleigh elsker landet sitt, men ikke alltid føler seg velkommen der. Den flipper den skolelærte britiske historien over til en inkluderende og mangfoldig historie – en tidløs og antennelig diskusjon som er like bekymringsfullt fremtredende i dag som den alltid har vært.


Jeg skriver låter for meg selv, for å få ting ut av hodet og for å prosessere mine følelser.

Det er fire år siden Raleigh aka Jacob Anderson, slapp sitt debutalbum You’re A Man Now Boymen fansen har likevel ikke bare måttet vente på ny plate. Når han ikke slapp musikk, spilte han utsolgt konsert på Shepherds Bush Empire, eller sammen med Stormzy på hans ikoniske Glastonbury headline, var featureartist på Gang Signs & Prayer, Stormzys kritikerroste debut, og så spilte han selvfølgelig Grey Worm i HBO-serien Game Of Thrones. Men han har alltid vært og vil alltid være Andy. Et kallenavn som ble gitt bestefaren, før det, mirakuløst tilfeldig, også ble hans eget. Nå er Andy et streiftog inn i musikkverdenen, denne gang som Raleigh Ritchies etterlengtede andreplate. 


-Andy er et lite nikk til meg selv, forklarer Jacob.Det sier; dette er du som snakker akkurat nå, du som sier det du har å si.


Tolvspors-prosjektet Andy, viser Bristol-fødte og London-baserte Raleigh holde et kolossalt forstørrelsesglass på seg selv. Gjennom produksjonen, for det meste fra hans faste samarbeidpartner Chris Loco, men også ekstremt talentfulle GRADES på Time In A Tree og 27 Club, lar ikke Raleigh en eneste stein være usnudd. Albumet er et skaperverk av hjerteskjærende ærlige låter som sømløst smelter sammen deilig soul og fløyelsmyk R&B med fremoverlent elektronika og spenstige orkestrale øyeblikk. (Raleigh har blitt kjent for sitt samarbeid med sensasjonelle Rosie Danvers and Wired Strings.) Dette er en virkelig kraftfull plate, en etterlengtet tilbakekomst med gripende trøkk, og som ligger an til å bygge videre på støtten han har fått helt fra starten av, fra aktører som The Guardian, Clash, Hunger, Wonderland, Billboard, TIME, Rolling Stone med flere.


De nye singlene kommer i kjølvannet av Raleighs hitsingle Time In A Tree’, som også vil være på platen og som har over 8 millioner views på Youtube alene. Ytterlige fremtredende forgjengere, inkluderer, Never Say Die’ (Produsert av Kendrick Lamar collaborator, Sounwave), ‘The Greatest’‘Stronger Than Ever’ og ‘Bloodsport.’ Fans vil også huske Black and Blue EP (2014) – som i ettertid ble remixet av The Internet.


-Jeg skriver låter for meg selv, for å få ting ut av hodet og for å prosessere mine følelser, sier Raleigh, men når jeg slipper dem, eier jeg dem ikke lenger. Da tilhører de andre mennesker. Jeg håper at noen av de som lytter, hører seg selv i albumet. Jeg håper at det gjør at de føler seg mindre ensomme.


bottom of page